Scrisoare de iarna


Draga prietena,
Ce-mi mai plac jupoanele tale de care te lepezi din cand in cand! Si da, imi mai plac si sosetele tale trei sferturi. Insa, de data asta, mi-ai frant inima. Beci, flori de gheata, facturi, turturi, carnaval, morfina, brrr… Dar, cel mai tare si mai tare, stii ce ma doare? Ma doare ca ai dreptate.
Cat de bucuros am putut fi, cand, pe la 8-9 ani, tata mi-a facut cadou o sanie! Toata lumea era a mea. Si lumea asta se infatisa ca o scena de basm, cu salcii atarnand de promoroaca, cu un parau inghetat numai bun de sanius, cu zile in care uitam de mancare si de restul universului. Apoi, a venit o zi, cand il ascultam pe Alifantis, de pe un vechi Grundig, langa o fata: „Te uita cum ninge decembre,/ Spre geamuri, iubito, priveste…” si afara chiar ningea, ningea cu fulgi incredibil de mari.
Iar, mai apoi, nici nu stiu cand, am inceput sa caut anvelope de iarna, sa verific centrala termica si sa dau cu sare peste partiile de alta data. As vrea sa-mi scrii, sa-mi scrii ca te-ai inselat si ca doctorii nu mai prescriu morfina.

8 răspunsuri

  1. Cat m-ai topit cu textul asta! Ca un fulg pe o limba de copil! 🙂

    Apreciază

  2. Pentru moment, iarna asta ne antreneaza imaginatia.
    La tine chiar a functionat. 🙂

    Apreciază

    1. A nu, nu-i vorba de imginatie, chiar asa au stat lucrurile.

      Apreciază

  3. Şi-aşa parcă ai mai vrea să întorci un timp, ăla al unui trecut protector, dar nu poţi, şi nicu nu poţi să stai pe loc decât în amintiri alea pe care le trăieşti cu duioşie ca pe ceva care nu se va mai întoarce niciodată. Cât despre Innuenda, netezeşte cute de tristeţe ale altora.

    Apreciază

    1. E vorba de o evolutie aici, sau poate, doar o trecere. Problema anvelopelor de iarna, s-ar putea sa devina cu timpul o dulce nostalgie :))) Cat despre problema netezitului cutelor, cred ca este una migaloasa si doar asa imi explic alegerea multora de a-si duce tristetile la „Nufarul”.

      Apreciază

  4. Cat ma bucur ca n-am citit textul acesta anul trecut! :))))

    Apreciază

    1. ?! Ei, si acum te-ai lecuit?

      Apreciază

      1. Acu’ ar mai trebui o dara de zapada! :))))

        Apreciază

Lasă un comentariu